Spring til indhold

Praktik

Kunne du godt tænke dig at komme i praktik? Så kan du her på siden læse mere om processen og finde det materiale, som du skal bruge undervejs.

Hvem kan komme i praktik?

Du kan komme i praktik, hvis du modtager specialvejledning. Praktikken bliver tilrettelagt individuelt og skal aftales i samarbejde med en UU-vejleder. Du kan finde din UU-vejleder her.

 

Hvorfor vælge praktik?

Gennem ulønnet praktik kan du få et indblik i, hvordan et job ser ud indefra! Det kan inspirere og hjælpe dig med at finde ud af, hvilken uddannelse og job der helt præcist er noget for dig. Husk derfor også at bede om en skriftlig udtalelse fra dit praktiksted, så du kan vedlægge denne, når du søger videre.

 

Praktisk information


Du skal som hovedregel selv finde din praktikplads, hvis det er muligt, men du er også velkommen til at spørge din UU-vejleder. Du bliver dækket af forsikring under praktikken, så du skal sammen med praktikstedet udfylde en praktikaftale, som skal afleveres til din vejleder.

I venstre kolonne her på siden kan du downloade en praktikaftale, læse om lovgivning og ansvar omkring praktikforløbet samt forsikring af elever i praktik.

 

Materiale

  • Praktikpladsaftale indgået mellem praktiksted og elev (pdf-fil)

Forsikring af elever i praktik (link til UVM)